Geld besparen tijdens het online shoppen

Geld besparen terwijl je online shopt, wie wilt dat nou niet?! Hoeveel je kunt besparen verschilt per product en per website. Heb je drogisterij artikelen nodig? Deze zijn bijvoorbeeld een stuk goedkoper in Duitsland. Aangezien Amazon vanuit Duitsland boven een bepaald bedrag producten gratis naar Nederland verstuurd is het zeker de moeite waard om eens in de zoveel tijd een aantal van deze producten uit Duitsland te laten komen. Een goed voorbeeld is deodorant, waar je bij de supermarkt of bij een online drogisterij al snel 3 of 4 euro per stuk voor betaald kun je bij Amazon.de voor 1,50 tot 2 euro krijgen. Dit scheelt bijna de helft! Koop meteen een paar stuks of bestel er bijvoorbeeld ook shampoo bij zodat de bestelling gratis verzonden wordt. Amazon heeft nu ook een webshop geopend in Nederland maar hier staan vooralsnog niet zoveel producten op en is vaak iets duurder dan de Duitse variant.

Vergelijken van producten

Daarnaast is het tijdens het online shoppen goed om producten te vergelijken, zo kan een product bij een andere webshop al gauw een paar euro goedkoper zijn! Een makkelijke manier om producten te vergelijken is om de ISBN of EAN code van het product te kopiëren en in een zoekmachine te plakken. Zo krijg je snel een overzicht van de webshops waar dit product verkocht wordt. Staat er geen ISBN of EAN code bij het product? Dan kan je in eerste instantie zoeken op de productnaam, vervolgens zou je bij een andere webshop de ISBN of EAN van het product tegen kunnen komen. Vergeet ook niet te kijken naar de verzendkosten en nieuwsbrief acties! Deze kunnen ook per webshop verschillen. Zo kan de ene webshop gratis verzending aanbieden vanaf 25 euro en de andere webshop pas vanaf 50 of 75 euro. Ook kan het voordelig zijn om je aan te melden bij de nieuwsbrief, afhankelijk van de webshop kan je bijvoorbeeld 5 euro korting krijgen bij een minimum besteding van 50 euro, dit scheelt meteen al 10%!

Producten uit China

Heb je bijvoorbeeld een hoesje voor je telefoon of andere (huishoudelijke) artikelen zoals kabels of onderzetters nodig? En heb je ze niet meteen vandaag of morgen nodig? Dan kan het een goede optie zijn om deze uit China te laten komen via bijvoorbeeld AliExpress. Eerder genoemde producten kunnen een stuk goedkoper zijn bij AliExpress dan bij een andere winkel. Wel is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de kwaliteit van de producten wat lager kan zijn, hiervoor is het altijd goed om de reviews van de producten te lezen. Daarnaast moet je er ook rekening mee houden dat je boven de 22 euro de kans hebt dat je belasting moet betalen mocht je pakketje er door de douane tussenuit gehaald worden.

Creditcard

Voor buitenlandse websites als AliExpress kan het zijn dat je bij sommige producten alleen met creditcard kan betalen. Soms kan je ook met iDEAL betalen maar ook dan is het goed om met creditcard te betalen omdat de creditcardmaatschappij extra aankoopbescherming biedt als er betaald is met de creditcard. Mocht het product nooit aankomen of niet werken zoals verwacht, en kom je er niet uit met de verkoper, dan kan je aanspraak maken op deze aankoopbescherming. De voorwaarden verschillen per maatschappij dus het is altijd goed om bekend te zijn met de voorwaarden van de creditcardmaatschappij. Heb je nog geen creditcard? Een creditcard kan best duur zijn, om te besparen op de kosten is het goed om verschillende acties in de gaten te houden. Zo kun je bijvoorbeeld bij American Express vaak het eerste jaar of de eerste 6 maanden gratis krijgen bij het aanvragen van een creditcard.