Geld besparen op mobiele telefonie

Hoeveel je kunt besparen op mobiele telefonie hangt natuurlijk af van welk abonnement je op dit moment hebt. Er zijn twee verschillende soorten abonnementen, een sim only abonnement en een abonnement met toestel.

Sim only

Bij een sim only abonnement betaal je alleen maar voor de belminuten, sms en eventuele databundel die je denkt hebt. Over het algemeen is het goedkoper om een sim only abonnement te nemen en dan een toestel los te kopen. Als je dan kiest voor een wat ouder model kan je al snel honderden euro’s besparen.

Als je sim only abonnement bijna afloopt, kan je ervoor kiezen om deze (automatisch) te verlengen of om over te stappen naar een andere mobiele provider. Soms kan het voordeliger zijn om over te stappen naar een andere provider, bijvoorbeeld als je meer data of belminuten wilt. Om snel te weten of je goedkoper uit bent bij andere providers kan je gebruiken maken van de sim only vergelijker.

Vergelijk sim only

Abonnement met telefoon

Soms kan een abonnement met telefoon ook een aantrekkelijke optie zijn, bijvoorbeeld als je telefoon wel aan vervanging toe is. Dan kan het ook handig zijn om de prijzen te vergelijken bij de verschillende providers. Dit kan zomaar tientallen euro’s schelen! Over het algemeen ben je wel duurder uit als je een telefoon neemt met abonnement, in plaats van een sim only abonnement met een los toestel, maar als er bijvoorbeeld net een aanbieding is voor de telefoon die jij wilt dan kan dit toch een goede keuze zijn!

Vergelijk abonnementen met toestel