Geld besparen op vaste lasten

Omdat je erg veel vaste lasten kunt hebben zijn er ook veel manieren om geld te besparen op vaste lasten! Zo kun je besparen op gas en licht, mobiele telefonie en alles in één pakketten, maar ook op andere dingen die wat minder voor de hand liggen zoals brandstof en verzekeringen.

Brandstof

Om geld te besparen op brandstof is er een handig app waar je alle prijzen voor onder andere benzine, diesel en LPG kunt bekijken voor tankstations die bij jou in de buurt liggen. De app “DirectLease Tankservice” is beschikbaar op Android en iOS en toont alle tankstations met de bijbehorende prijzen overzichtelijk op de kaart. Op deze manier kan je voordat je vertrekt kijken waar bijvoorbeeld de benzine op dat moment het goedkoopste is. Zo kan je tientallen euro’s per jaar besparen!

Stroom en gas

Je kunt al snel honderden euro’s per jaar besparen op stroom en gas door ieder jaar over te stappen van energie- en gasleverancier! Dan bespaar je niet alleen door een lager tarief, maar vaak krijg je ook nog eens een bonus als je overstapt. Je kunt gemakkelijk de beste deal vinden door alle energie- en gasleveranciers te vergelijken via een vergelijkingstool. Het kost niet veel tijd om over te stappen dus als je ergens op wilt besparen dan is dit zeker de moeite waard om te bekijken!

Verzekeringen

Ook kun je besparen op je zorgverzekering door aan het eind van het jaar te kijken naar wat je denkt nodig te hebben voor het jaar daarop. Verwacht je bijvoorbeeld geen kosten te hebben en kun je eventuele onverwachte kosten opvangen met spaargeld? Dan zou je geld kunnen besparen door je eigen risico te verhogen naar het maximale bedrag. Verwacht je fysiotherapie nodig te hebben? Vergelijk dan verschillende zorgverzekeraars om een goed beeld te krijgen van welke verzekeraars fysiotherapie vergoeden.

Mobiele telefonie

Omdat er zo veel verschillende combinaties mogelijk zijn voor een mobiel abonnement zijn er hier ook mogelijkheden om op te besparen. Zo is een sim only abonnement met een los toestel over het algemeen goedkoper dan dat je een abonnement neemt waar een telefoon bij zit. Daarnaast kan het ook zijn dat je een stuk minder verbruikt dan dat er in je abonnement mogelijk is, dan kan het de moeite zijn om over te stappen over een abonnement met minder data, belminuten of sms. Het is altijd goed om abonnementen te vergelijken om te kijken waar je de beste deal kunt krijgen.

Alles in één

Ook voor alles in één pakketten zijn er veel verschillende mogelijkheden. Om geld te besparen kun je kijken naar wat je echt gebruikt, kijk je bijna geen televisie? Misschien kun je dan kiezen voor een pakket met alleen internet en bellen. Kijk je weinig video’s op internet? Kies dan voor een abonnement met een lagere internetsnelheid om geld te besparen. Daarnaast kan het voordelig zijn om over te stappen, soms is er een welkomstdeal waar je een aantal maanden gratis, of tegen een lagere prijs, krijgt. Het is altijd goed om je wensen in te vullen in een vergelijker om te kijken waar je met jouw wensen de beste deal kunt krijgen.