Geld besparen op vakanties, vliegtickets en hotels

Op vakantie gaan is leuk, maar kost altijd erg veel geld. Door gebruik te maken van onderstaande tips kun je geld besparen op onder andere vakanties, vliegtickets en hotels. Zo kun je veel geld besparen en houd je geld over voor andere leuke dingen!

Vakanties

Afhankelijk van je situatie zijn er verschillende mogelijkheden om te besparen op een vakantie, zo kun je besparen op onder andere de overnachtingen, het eten en de bezienswaardigheden.

Overnachten

Als je alleen op vakantie gaat en je wilt graag kennis maken met de lokale bevolking dan zou je kunnen gaan “couchsurfen”. Via de website couchsurfing.com kun je zien of er plekken beschikbaar zijn waar je kunt gaan overnachten tijdens je vakantie. Er worden geen kosten berekent voor het overnachten, maar het wordt zeker gewaardeerd als je niet met lege handen aankomt!

Mocht je met meerdere personen op reis gaan en de hotels zitten vol, of zijn erg duur op dat moment, dan kan het de moeite waard zijn om te kijken op Airbnb. Op Airbnb verhuren mensen tijdelijk een kamer of geheel huis/appartement. Zo kun je gemakkelijk een overzicht krijgen van wat er beschikbaar is in de omgeving en hoeveel het gaat kosten.

Eten

Ga je met het vliegtuig op vakantie? Dan kun je hier meteen al geld besparen door wat eten mee te nemen in het vliegtuig. Zo kun je bijvoorbeeld een broodje, wat fruit of een andere snack zonder problemen meenemen. Check voor de zekerheid wel even de regels van de maatschappij waar je mee vliegt zodat je niet onverwachts in de problemen komt. Op deze manier hoef je niet in het vliegtuig wat te kopen en kun je zo al wat geld besparen.

Op de vakantiebestemming kun je afhankelijk van je voorkeur ook geld besparen op eten. Kies bijvoorbeeld voor een goedkoper restaurant om geld te besparen. Zo kun je op TripAdvisor gemakkelijk een overzicht krijgen van de restaurants in de buurt met hun bijbehorende prijsklasse. Daarnaast kun je bij een lokale supermarkt ook wat snacks of drinken kopen voor onderweg, dit is vaak goedkoper dan dat je dit bij een kraampje langs de weg koopt. Ook kun je er voor kiezen om zelf te koken als je daar de voorzieningen voor hebt, wat ook weer scheelt in de kosten. Mocht je hiervoor geen voorzieningen hebben dan kan je bijvoorbeeld het ontbijt en de lunch kopen bij de supermarkt en dan alleen ‘s avonds bij een restaurant eten.

Bezienswaardigheden

Mocht je naar een grote stad gaan dan is de kans groot dat er een CityPASS beschikbaar is. Als je naar veel verschillende toeristische attracties wilt kan het de moeite waard zijn om een CityPASS te kopen, in plaats van apart te betalen voor elke attractie. Door gebruik te maken van zo’n CityPASS krijg je toegang tot de meeste attracties in de stad, tegen een lagere prijs dan dat je alle kaartjes apart zou kopen. Zo is er een CityPASS voor veel grote steden in Amerika maar zijn er ook soortgelijke initiatieven voor bijvoorbeeld Londen, Parijs en Barcelona.

Vliegtickets en hotels

Ook op vliegtickets en hotels kun je veel geld besparen. Soms is het voordelig om last-minute je vliegticket en hotel te boeken maar als je deze gok niet wilt nemen kun je ook verschillende vluchten en hotels vergelijken om geld te besparen. Een handige site om vluchten te vergelijken is Skyscanner, hier vul je de gewenste vliegvelden en vertrek- en aankomstdatum in en vervolgens worden alle mogelijke vluchten weergeven met de bijbehorende prijs. Zo kan een bepaalde vlucht goedkoper zijn waar je één of meerdere keren moet overstappen maar als je het liefst een directe vlucht wilt kun je dit ook aangeven. Als je niet een specifieke datum in gedachten hebt kun je bij Skyscanner ook aangeven dat er gezocht moet worden in een bepaalde maand, of naar de goedkoopste maand. Op deze manier weet je zeker dat je de goedkoopst mogelijke vlucht hebt in een bepaalde periode.

Om te besparen op hotels zijn er ook verschillende opties, zo zijn er verschillende sites waar je hotels kunt vergelijken, zoals Hotels.com. Zo heb je afhankelijk van de locatie ook goede hotels in een wat lagere prijsklasse of kun je er voor kiezen om wat verder weg van het centrum te overnachten. Als er bijvoorbeeld een goede verbinding is met het openbaar vervoer kun je al snel tientallen euro’s per overnachting besparen door buiten het centrum, of zelfs in een andere stad te overnachten. Het kost dan wel wat extra tijd om in het centrum te komen maar je kunt hier wel veel geld mee besparen.