Geld besparen op boodschappen

Ook op boodschappen kun je veel geld besparen als je op de aanbiedingen let. Heb je bijvoorbeeld altijd kauwgom, wc papier of iets anders wat lang houdbaar is van een bepaald merk? Koop dit dan alleen als dit in de aanbieding en koop dan meteen meerdere stuks. Op deze manier heb je een voorraad voor wanneer je het nodig hebt en het niet in de aanbieding is.

Een andere manier om te bezuinigen op boodschappen is om grotere verpakkingen te kopen. Heb je bijvoorbeeld een klein huishouden? Koop dan niet iedere dag 1 stuk vlees per persoon of 200 gram sperziebonen maar koop een grotere verpakking van bijvoorbeeld 4 stuks vlees of 500 gram sperziebonen. Het vlees kan je invriezen voor later en de groente kun je later in de week nog op maken. Ga ook niet naar de supermarkt als je honger hebt, op dat moment zal je sneller voor ongezondere (dure) snacks of makkelijke maaltijden kiezen.

Daarnaast kan je er ook voor kiezen om alleen producten in de aanbieding te kopen, zo kun je snel geld besparen. Als je de tijd hebt kun je er ook voor kiezen om naar meerdere supermarkten te gaan voor bepaalde aanbiedingen. Er zijn verschillende sites waar je kunt zien waar een bepaald product het goedkoopste is, zo is er SupermarktAanbiedingen.com voor alle verschillende boodschappen en Biernet voor als je bier in de aanbieding wilt kopen. Door gebruik te maken van deze sites kun je al snel veel geld besparen!